• Ναταλία

Tips για σωστό προγραμματισμό των γευμάτων σας!

Updated: Apr 17, 2020


Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λέει ο σοφός λαός μας... και άδικο δεν έχει! Ορίστε μερικά εύκολα tips που θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τα γεύματά σας:

  1. Προετοιμάζετε πάντα τα γεύματά σας από την προηγούμενη ημέρα. Σκεφτείτε πού θα βρίσκεστε και πώς θα μπορούσατε να συνδυάσετε τα υλικά που έχετε στο ψυγείο και τα ντουλάπια σας.

  2. Αν μαγειρεύετε στο σπίτι, φτάξτε διπλές ή τριπλές ποσότητες για κάθε συνταγή. Με αυτό τον τρόπο το ψυγείο σας ή η κατάψυξη θα είναι πάντα γεμάτα με τα απαραίτητα.

  3. Αγοράστε ένα lunch box που σας βολεύει για να μεταφέρετε με ευκολία το γεύμα ή/και τα σνακ σας στη δουλειά.

  4. Στοκάρετε το ψυγείο και τα ντουλάπια σας με σωστές και ποιοτικές επιλογές για σνακ (ανάλατους ξηρούς καρπούς, βούτυρα ξηρών καρπών, φρούτα, τυριά, γιαούρτι, λαχανικά π.χ. αγγούρι, ντοματίνια, πιπεριές, καρότα, αβοκάντο, ελιές, χούμους).

  5. Εάν δεν μαγειρεύετε εσείς, βρείτε ένα delicatessen ή μαγαζί κοντά στη δουλειά ή στο σπίτι σας που ετοιμάζει ελαφριά γεύματα με καλής ποιότητας πρώτες ύλες και απλά υλικά (π.χ. τονοσαλάτες, σαλάτα με κοτόπουλο, οσπριοσαλάτα) ή από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε απλά υλικά (π.χ. τόνο/ σαρδέλες/ σκουμπρί), τυριά και αλλαντικά καλής ποιότητας (π.χ. γαλοπούλα/ κοτόπουλο βραστά/ψητά χωρίς συντηρητικά, προσούτο), λαχανικά, κάποιο καλής ποιότητας ψωμί (π.χ. γερμανικού τύπου ή από δίκοκκο σιτάρι/ ζέας/ κινόα) ή κρίθινα παξιμάδια που θα σας βοηθήσουν να συνθέσετε μια σαλάτα ή ένα γευστικό, υγιεινό σάντουιτς. Μην ξεχνάτε να προσθέτε τουλάχιστον 2 είδη λαχανικών στα σάντουιτς σας.

  6. Εξερευνήστε εύκολες συνταγές για σάντουιτς, ομελέτες/ αυγά και σαλάτες που αποτελούν μια καλή επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα στη δουλειά ή στο σπίτι, σημειώστε τες και πειραματιστείτε!


Όλα τα παραπάνω θα σας γίνουν σύντομα συνήθεια και θα γίνετε master του meal planning!


66 views0 comments